Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda kiemelt szolgáltatása a cseh fordítás. Cseh fordító munkatársaink szöveges és képes dokumentumok csehről magyarra és magyarról csehre fordítását végzik.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

Cseh-magyar és magyar-cseh szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező cseh fordítási árak, az okleveles cseh szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

A pontos ajánlati ár és határidő cseh fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

Cseh fordítás, cseh szakfordítás, cseh tolmács

Néhány érdekesség az cseh nyelvről

A cseh nyelv (csehül český jazyk vagy čeština) az indoeurópai nyelvcsalád, azon belül a nyugati szláv nyelvek tagja. Legközelebbi rokona a szlovák nyelv, amellyel kölcsönös érthetőség áll fenn (mintha egyazon nyelv két nyelvjárása lenne), de ugyanebbe a csoportba tartozik a lengyel és a szorb nyelv is. Két fő nyelvjárása a csehországi és a morvaországi. A legrégebbi nyelvemlékek a 13. századból valók.

A nyelvet mintegy 12 milliónyian beszélik, Csehországon kívül Szlovákiában, Németországban, Ausztriában valamint az Egyesült Államokban és Kanadában elszórva használják. A cseh nyelvet a latin írás betűivel írják.

A cseh nyelvet elég könnyen meg lehet különböztetni más szláv nyelvektől, de legközelebbi rokonától, a szlováktól már nem olyan egyszerű. Némely betűk azonban csak az egyik nyelvben, mások csak a másikban fordulnak elő. Csak a csehben: ě ř ů. Csak a szlovákban: ä ĺ ľ ô ŕ.

Cseh fordítás és cseh tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: