Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű a szerb fordítás. Szerb fordító munkatársaink szöveges dokumentumok szerbről magyarra és magyarról szerbre fordítását végzik. Üzleti iratok (alapító okirat, pénzügyi jelentés, mérleg, számviteli beszámoló, szerződés) szerb fordítását szerb fordító munkatársaink nagy gyakorlattal végzik.

 

Szerb-magyar és magyar-szerb szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező szerb fordítási árak, az okleveles szerb szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő szerb fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Szerb fordítás, szerb szakfordítás, szerb tolmács

 

Néhány érdekesség a szerb nyelvről

 

A szerb nyelv az indoeurópai nyelvcsalád szláv ágának délszláv nyelvcsoportjához tartozik, ennek is a nyugati alcsoportjához. A szociolingvisztika szempontjából egyrészt a hagyományosan szerbhorvát nyelvnek nevezett, a szerbek, a horvátok, a bosnyákok és a montenegróiak közös abstand-nyelvének egyik változata, másrészt különálló, saját sztenderddel rendelkező ausbau-nyelv. A szerb hivatalos nyelv Szerbiában, Koszovóban és Bosznia-Hercegovinában. Szerb nemzeti kisebbségek beszélik Montenegróban, Horvátországban, Szlovéniában, Macedóniában, Romániában és Magyarországon. Nagyszámú szerbajkú kivándorolt él Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában is.

A szerb nyelvet beszélők számát 10-12 millióra becsülik. A szerb nyelv hivatalos Szerbiában, Bosznia-Hercegovinávan és Koszovóban, valamint a többségben szerb lakosságú helységekben Montenegróban és Horvátországban.

A Montenegróban használt montenegrói nyelvet számos szerb és külföldi nyelvész is inkább szerb nyelvjárásnak, semmint külön délszláv nyelvnek sorolja be. Igaz ugyan, hogy politikai okok vezettek a montenegróinak a szerbtől való elválasztásában, de éppúgy politikai okok állnak annak hátterében is, hogy főleg a szerbek egy része előtt ez nem nyelv (akik ellenzik a montenegrói nyelv létét, azok ellenzik az ország függetlenségét is).

Forrás: Wikipedia

 

 

Szerb fordítás és szerb tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: