Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű az indonéz fordítás. Indonéz fordító munkatársaink szöveges dokumentumok indonézről magyarra és magyarról indonézre fordítását végzik. 

Indonéz-magyar és magyar-indonéz szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező indonéz fordítási árak, az okleveles indonéz szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő indonéz fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

(Indonéz fordítás, indonéz szakfordítás, indonéz tolmács)

Néhány érdekesség az indonéz nyelvről

Az indonéz nyelv (indonézül Bahasa Indonesia; magyarul: Indonézia nyelve) Indonézia hivatalos nyelve. A nyelv mai formája a maláj nyelv egyik nyelvjárásának standardizációjával jött létre az indonéz függetlenség 1945-ös kikiáltását követően. A két nyelv máig sok hasonlóságot mutat.


Indonézia a világ negyedik legnépesebb országa, amely lakosságának többsége muszlim vallású, és az ország napjainkra a legnépesebb muzulmán demokráciává vált. Népességének közel 100%-a, mintegy 250 millió fő anyanyelvi szinten beszéli az indonézt, így ez a világ egyik legtöbbek által beszélt nyelve. A legtöbb indonéz ezen kívül beszéli otthona helyi nyelvét vagy nyelvjárását is (például a minangkabaut, a szundát, vagy a jávait), amelyet sokkal gyakrabban alkalmaznak a napi érintkezés során a helyi közösségben. Ezzel szemben mind a közoktatás, a média és minden egyéb nemzeti szintű kommunikáció indonézül folyik. A korábban Indonézia részét képező Kelet-Timorban a nyelvet a két hivatalos munkanyelv egyikeként ismerik el az angol mellett.

Az indonézt az egyik legkönnyebben megtanulható nyelvnek tartják (az eszperantó és olasz mellett). A viszonylag egyszerű nyelvtan mellett a magyar nyelvet ismerők számára a kiejtés is igen könnyen elsajátítható. Közvetítő nyelvként is használják a Malajziától Ausztráliáig tartó, 17 508 szigetet számláló országban.

Az indonéz, mint hivatalos nyelv ismerete kaput nyithat a sokféle vallású (muszlim, hindu, buddhista, keresztény, törzsi vallású), változatos kultúrájú, számtalan nyelvet és nyelvjárást beszélő indonéz népek felé. Az ország Bali tengerpartja mellett sok természeti szépségeket (vulkánokat, őserdőket, korallzátonyokat), kulturális – művészeti programokat, látnivalókat (köztük a világ legnagyobb buddhista templomát) tartogat az odalátogatóknak.

Forrás: Wikipedia szócikk az indonéz nyelvről

  

Indonéz fordítás és tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: