Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60 nyelve közül kiemelt jelentőségű az arab fordítás. Arab fordító munkatársaink szöveges dokumentumok arabról magyarra és magyarról arabra fordítását végzik.

Arab-magyar és magyar-arab szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező arab fordítási árak, az okleveles arab szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

A pontos ajánlati ár és határidő arab fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők   Árajánlat kérése

Arab fordítás, arab szakfordítás, arab tolmács

Néhány érdekesség az arab nyelvről

Az arab nyelv az afroázsiai nyelvcsalád sémi ágába tartozó, ma az északnyugati sémi nyelvekkel (héber, arámi) együtt a nyelvcsoport közép sémi ágába sorolt nyelv. A beszélők száma szerint az arab a sémi nyelvcsalád legnagyobb nyelve. Több mint 280 millió ember tudhatja anyanyelvének, és további 250 millió második nyelvének. A legtöbb anyanyelvi beszélője a Közel-Keleten és Észak-Afrikában él. Az arabnak különféle beszélt változatai léteznek, és különböznek egymástól elhelyezkedésük szerint. Nem mindegyik változat érti egymást kölcsönösen, ezért azok beszélői az egymással való kommunikációra egyfajta közbülső nyelvet használhatnak, mely minden arab nyelvjárás legjellemzőbb sajátosságait foglalja magába. A standard arabot széles körben tanítják iskolákban, egyetemeken, valamint használják a hivatalokban és a médiában.

A modern standard arab a klasszikus arabból származik, az Ó-Észak-Arab nyelvcsoport egyetlen máig létező leszármazottjából, mint azt a 4. századból való, Iszlám előtti arab feliratok is igazolják. A 7. századi megjelenése óta a klasszikus arab az Iszlám irodalmi és liturgikus nyelve.

Az arab nyelv az iszlám világ sok más nyelvének kölcsönzött szavakat. A középkorban az arab volt a kultúra legfőbb hordozója Európában, különösen ami a tudományt, a matematikát és a filozófiát illeti. Ennek eredményeképpen számos európai nyelv is kölcsönzött szavakat az arabból. Az arab hatás az európai és arab civilizáció közelségének és az Ibériai-félsziget 700 éves arab uralmának köszönhetően a mediterrán nyelveken is megmutatkozik, főként a spanyolon, portugálon és szicíliain.

Az arab szintén kölcsönzött szavakat más nyelvekből, mint a korai századokban a héber, perzsa, és arámi nyelvekből, valamint a modern időkben a kortárs európai nyelvekből.

Arab fordítás és arab tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: