Fordítóiroda

 

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű a horvát fordítás. Horvát fordító munkatársaink szöveges dokumentumok horvátról magyarra és magyarról horvátra fordítását végzik.

 

Horvát-magyar és magyar-horvát szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező horvát fordítási árak, az okleveles horvát szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő horvát fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

  

Horvát fordítás, horvát szakfordítás, horvát tolmács

 

Néhány érdekesség a horvát nyelvről

 

A horvát nyelv (horvátul: hrvatski jezik) az indoeurópai nyelvcsalád szláv ágának délszláv nyelvcsoportjához tartozik, ennek is a nyugati alcsoportjához. A szociolingvisztika szempontjából egyrészt a hagyományosan szerbhorvát nyelvnek nevezett, a szerbek, a horvátok, a bosnyákok és a montenegróiak közös abstand-nyelvének  egyik változata, másrészt különálló, saját sztenderddel rendelkező ausbau-nyelv. A horvát hivatalos nyelv Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és a szerbiai  Vajdaságban. Horvát nemzeti kisebbségek beszélik Ausztriában  (Burgenlandban), a Vajdaságban, Magyarországon és Romániában. Nagyszámú horvátajkú kivándorolt él Nyugat-Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában is. A burgenlandi horvát nyelvet (gradistyei nyelv) oktatják az ausztriai és nyugat-magyarországi horvát nemzetiségi iskolákban, s a horvát állam is szavatolja ennek nyelvi státuszát.

A horvát Montenegróban is hivatalos azokban a helységekben, ahol van horvát lakosság. Továbbá a horvát nyelvnek hivatalosan kisebbségi nyelvi státusza van Ausztriában (Burgenlandban) és Olaszországban (Molise tartományban). Romániában használható a helyi hatóságokkal való érintkezésben azokban a helységekben, ahol a horvát nemzetiségűek száma eléri a 20%-os arányt.
A mostani horvát irodalmi nyelv még mindig csaknem azonos a bosnyák és a szerb sztenderddel, ezzel szemben a két horvát nyelvváltozat továbbra is jól érezhető és nagy eltéréseket mutat ezektől. Elemzők szerint, amennyiben mégis e három dialektusból alakult volna ki a horvát irodalmi nyelv, úgy az jobban különbözne a bosnyák és a szerb nyelvtől.

Összesen kb. 6 millió ember beszéli, írásmódja latin.

Horvát fordítás és horvát tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: