Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű a vietnámi fordítás. Vietnámi fordító munkatársaink szöveges dokumentumok vietnámiról magyarra és magyarról vietnámira fordítását végzik. 

Vietnámi-magyar és magyar-vietnámi szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező vietnámi fordítási árak, az okleveles vietnámi szakfordító munkatársunknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő vietnámi fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

(Vietnámi fordítás, vietnámi szakfordítás, vietnámi tolmács)

Néhány érdekesség a vietnámi nyelvről

vietnami nyelv (tiếng Việt) Vietnam hivatalos nyelve, a kb. hárommillió külföldön élő és az ország lakosságának 86%-át kitevő vietnamiak (kb. 66 millió fő) anyanyelve.  Szókészletének nagy része a kínai nyelvből származik. Eredetileg a leírására is kínai karaktereket használtak, a 20. század eleje óta azonban a vietnami hangkészlethez és tónusokhoz igazított mellékjelekkel kiegészített latin betűkkel jegyzik. A vietnámi a Délkelet-Ázsiában beszélt ausztoázsiai nyelvcsalád tagja. Az ország északi és déli részén beszélt vietnami dialektus jelentősen eltér.

A világ legnehezebb nyelveinek szűk csoportjába tartozik. A vietnami igazi nehézségét az jelenti, hogy hat tónust különböztet meg. A tónusok olyan dallamok, mint amilyet a magyarban a mondatintonációban használunk a jelentések megkülönböztetésére, de egyetlen szótagon belül jelentkeznek. A vietnami ugyanezeket a dallamokat arra használja, hogy egyes szavakat különböztessen meg vele. Nem könnyű a vietnami helyesírás sem: bár latin betűket használnak, ezeket mellékjelekkel látják el. 

 

Vietnámi fordítás és vietnámi tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: