Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű a macedón fordítás. Macedón fordító munkatársaink szöveges dokumentumok macedónról magyarra és magyarról macedónra fordítását végzik. 

Macedón-magyar és magyar-macedón szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező macedón fordítási árak, az okleveles macedón szakfordító munkatársunknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő macedón fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

(macedón fordítás, macedón szakfordítás, macedón tolmács)

Néhány érdekesség a macedón nyelvről

A macedón nyelv (macedónul Македонски јазик/makedonski jazik) az indoeurópai nyelvcsalád szláv ágának délszláv csoportjához tartozik. Macedónul kb. 2 millióan beszélnek, főleg Macedóniában. A macedón ábécé a szerb cirill ábécén alapszik, de annál több fonémát tartalmaz.
A macedón és a bolgár nyelv között magas fokú a kölcsönös érthetőség, mindkét nyelv a horváttól a bolgárig terjedő délszláv dialektuskontinuum része. A bolgár és a macedón közötti fő különbség, hogy az utóbbi jobban megőrizte a görög és török jövevényszavakat, illetve az újabb jellegű kifejezéseket inkább a szerbből és nem az oroszból vette át, ahogy a bolgár.
A macedón nyelv a balkáni nyelvi unióhoz tartozik, a bolgárral - és egyes nem szláv nyelvekkel, mint az albán, a görög, a román - közös sajátosságainak egy része ebből fakad. A macedón nyelvet Görögországban szláv vagy makedóniai szláv nyelvnek is nevezik.

Macedón vagy makedón?

A macedón nem azonos az ókorban beszélt és később eltűnt makedón nyelvvel. Bár mindkettő indoeurópai nyelv, a makedón az ókori göröggel állt közelebbi rokonságban, míg a macedón a szláv nyelvek csoportjába tartozik. A legtöbb európai nyelvben hiányzik a macedón és a makedón elnevezése közötti (a magyarban meglévő) különbségtétel, ez néha félreértésre ad okot.
Forrás: Wikipédia szócikk a macedón nyelvről

 

Macedón fordítás és macedón tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: