Fordítóiroda
A Villámfordítás Fordítóiroda professzionális fordítási szolgáltatást kínál, gyors és kedvező díjakkal, internetes ügyintézéssel.

Mitől függ a fordítási díj?

A fordítási díj a lefordítandó szöveg hosszától, a használt nyelvektől és szakterületektől, valamint az átadás gyorsaságától függ.

  • A szöveg hosszát a betűk számával mérjük, beleszámolva a szóközöket is. Vannak ettől eltérő számítási módok is, például a szavak száma, oldalak száma: ezek alapján a fordítóiroda becslést készít a szöveg hosszáról, amit utólag pontosít.
  • Nyelvek és szakterületek: vannak alacsonyabb és magasabb árúak, az elérhető szakemberek számától és a feladat nehézségétől függően.
  • Elsőbbségi munka: a gyors fordítás díja magasabb, mert a fordítók soron kívüli azonnali kezdéssel és a nap 24 órájában váltva dolgozva készítik el. Nagy mennyiségű szöveg gyors fordítása esetén munkatársaink különleges technológiák alkalmazásával párhuzamosan több szakemberrel és lektorral dolgoznak együtt a feladaton.

Legkedvezőbb árú fordítási szolgáltatásunk a Szakfordítás, amelyet akkor ajánlunk, ha se többszöri ellenőrzésre, se elsőbbségi ügyintézésre nincs szükség. A fordítási szolgáltatások összehasonlításáról ezen az oldalon olvashat bővebben. 

Költségcsökkentési lehetőségek

A Villámfordítás minden esetben páratlan ár/érték arányt kínál ügyfeleinek, de a megrendelőnek is megvan a lehetősége a fordítási díj további csökkentésére:

  • Minél rövidebb a szöveg, annál alacsonyabb a fordítási díj. A fordítás megrendelésekor tehát a leghatékonyabb költségcsökkentő tényező az, ha a fordítandó anyag mennyiségét csökkentjük.
  • Minél több az idő, annál kedvezőbb árú a fordítás. Ha több idő áll rendelkezésre, akkor munkatársainknak is több lehetősége van a fordítási feladatok optimalizálására.
  • Minél gyakoribb a megrendelés, annál több a megtakarítás. A költségek csökkentésének legelegánsabb módja az újbóli árverseny helyett az ismétlődések kihasználása. Visszatérő megrendelőinknek fordítási memóriát és szószedetet építünk, hogy a legközelebbi megrendelésükkor az esetleges ismétlődéseket előre megtalálhassuk és azokra árengedményt adhassunk. Az ilyen munka nemcsak takarékos, hanem kiemelkedő és állandó minőséget is eredményez. Érdemes tehát hosszabb távú együttműködés kialakítására törekedni.

Sok a szöveg? Garantált terjedelmi kedvezmények

50 000 karakter fölötti terjedelem esetén különféle kedvezményeket kínálunk a szöveg típusától, minőségétől és a határidőtől függően. Kérjen egyedi árajánlatot munkatársainktól emailben, vagy az Árajánlat kérése gombra kattintva. Az öt különböző fordítási esetre kidolgozott ajánlatunkat a szöveg elemzése után küldjük meg Önnek. Az ajánlat automatikusan tartalmazni fogja a szövegbeli esetleges ismétlődések alapján számolt árengedményt és a nagy mennyiség után megajánlható maximális kedvezményt is.

Túl késői az ajánlott határidő? Ha még gyorsabban kell...

A Villámfordítás automata kalkulátora “biztonsági játékos”, ügyfeleink általános elvárásai szerint optimalizálja az árat és határidőt a megadott szempontok szerint. Szerencsés esetben (vagy egy kis szervezéssel) a fordítás az automata által kínáltnál még gyorsabban is elkészülhet - miközben az árak nem feltétlenül lesznek magasabbak. Sürgős esetben hívja fel munkatársainkat, vagy írja meg, hogy az Ön számára mi a legfontosabb szempont. Találunk megoldást!

 

Páratlan ár/érték arány 2024-ben

A Villámfordítás 2024-ben is pályázik a legjobb ár-érték arányt felmutató fordítóiroda címére. Hisszük, hogy az iroda sikere, szakmai elismertsége és visszatérő ügyfeleinek nagy száma elsősorban annak köszönhető, hogy a legjobb szakfordítókkal dolgozunk és az irodai folyamatokat segítő legmodernebb technológiát alkalmazzuk. Fontos célunk, hogy első megrendelésüket feladó ügyfeleinknek bizonyítsuk a fordítási szolgáltatásaink kiváló ár/érték arányát, visszatérő ügyfeleink számára pedig a kényelmes megrendelést és kiszámítható árakat, valamint kedvezményeket tartalmazó keretszerződésünket kínáljuk.

 

Letölthető tanulmányunk: 10 tipp a fordítási díj csökkentéséhez