Fordítás 0-24
A Villámfordítás angol, német, lengyel, román, holland, szlovák, orosz, cseh, svéd, spanyol, szlovén, olasz és kínai tolmács közvetítését vállalja. Az okleveles tolmácsok az ország legjobb szakemberei közül kerülnek ki és tapasztalatukat örömmel állítják megbízóink szolgálatába.

Tolmácsolási tanácsadás, árajánlat és információ

Hogyan válasszon tolmácsot?

A tolmácsolás személyes, bizalmi munka, ezért fontos, hogy a tolmácsolást megrendelő előre megismerhesse a tolmácsot. Az első lépésként vegye fel a kapcsolatot a Villámfordítás tolmácsolási tanácsadójával, hogy megbeszélhessük a helyszínt, időpontot, nyelveket és a megkívánt szakterületet. Tanácsadónk ezt követően megtalálja a megfelelő tolmácsokat Önnek és árajánlatot küld. Ön pedig kényelmesen és nyugodtan választhat. Biztos lehet abban, hogy tanácsadónk kiváló és tapasztalt tolmács szakembert ajánl.

Tolmácsolási nyelvek és szakterületek

A Villámfordítás tolmácsolás szolgáltatást nyújt a következő nyelveken: angol, francia, német, spanyol, olasz, orosz, portugál, holland, szlovák, szlovén, román, kínai, svéd.

Tolmácsaink jártasak a legfontosabb szakmai területek tolmácsolásában: jogi, üzleti, műszaki és orvosi szakterületeken. Természetesen olyan szakembert ajánlunk Önnek, aki a választott nyelv és szakterület ismeretében a legjobban alkalmas az Ön által bemutatott feladatra.

Milyen tolmácsolási szolgáltatások vannak?

  • Követő tolmácsolás (konszekutív tolmácsolás): Kisebb létszámú megbeszélések tolmácsolására alkalmas. A beszélő néhány mondatonként szünetet tart, amikor a tolmács (fejből vagy jegyzetelve) pontosan összefoglalja az elhangzottakat.
  • Konferencia tolmácsolás (szinkron tolmácsolás): Nagyobb rendezvényeken az előadók folyamatosan beszélnek, a tolmács pedig egy másik helyiségben vagy kabinban ülve és mikrofonba beszélve azonnal tolmácsolja az elhangzottakat. A résztvevők általában fülhallgatón hallgatják a tolmácsot.
  • Fülbesúgós tolmácsolás (chuchotage tolmácsolás): Ha csak 1-3 fő számára szükséges a tolmácsolás egy rendezvényen, akkor a tolmács odaül az őt hallgatók mellé és halkan, de folyamatosan közvetíti az elhangzottakat. Előnye, hogy nem szükséges hozzá drága tolmács berendezés.
  • Kísérőtolmácsolás: A megbízó saját ügyei intézéséhez vagy például egy üzem megtekintéséhez igényli a tolmácsot, aki különféle szituációkban, mindig az adott helyzethez igazodva tolmácsol.
  • Összekötő tolmácsolás: Üzleti tárgyalásokon, szerződéskötéskor, ügyletek és ügyintézések lebonyolításkor maximum 4-5 fő között közvetít a tolmács, az egyik érdekelt megbízásából. Helyszíne leggyakrabban semleges terület, adminisztratív ügyeknél természetesen az ügyintézés helye.

Mennyibe kerül a tolmácsolás?

A tolmácsolás díja a feladat jellegétől, a használt nyelvektől, az időigénytől és a helyszíntől függ. Tolmácsolási tanácsadónk készséggel készít Önnek pontos árajánlatot.

5 perc alatt: így működik a konferenciatolmács (videó)

Kik a tolmácsok?

A tolmácsok egyetemet végzett szakemberek, akik nemzetközileg elismert tolmácsképző intézményekben tolmács szakvégzettséget szereztek. Munkatársaink legalább 2-5 év gyakorlattal rendelkező szakemberek, legtöbbjük több szakterületen is jártas. Nincs olyan szakember, aki mindenhez egyformán jól ért, ezért tanácsadóink minden esetben a megítélésük szerinti legjobbat ajánlják Önnek.

Miről ismerhető fel a jó tolmács?

A tolmács célja az, hogy a tárgyalópartnerek azt érezzék, egy nyelvet beszélnek. A tolmácsok nemcsak az idegen nyelvet beszélik kiválóan, hanem a tolmácsolási technikákban is jártasak. A megbízójukat (Önt) képviselik, a nevében szólalnak meg, ezért fontos, hogy azt a képet közvetítsék, amelyet Ön szeretne. Természetes, hogy Ön szimpátia alapján IS dönt.

A jó tolmács a tolmácsolás előtt felkészül a megadott témakörből és a váratlan helyzeteket is korrekt módon kezeli. Természetesen az elhangzottakat bizalmasan kezeli és semmilyen körülmények között nem szolgáltatja ki illetékteleneknek.

Ön is sokat segíthet a tolmácsnak

A választott tolmács nem csak annyit tesz, hogy időben megjelenik az egyeztetett helyszínen, hanem előre fel is készül az adott témából. Ezzel gördülékenyebbé tehető a tolmácsolás és a tolmácsot hallgatókban is hiteles képet alakít ki a tolmácsolt személyről, például Önről.
A tolmácsolás előtt ezért, ha mód van rá, küldjön tanácsadónknak minél több információt a tolmácsolás témájáról, az előadás szövegéről, a programról. Szakmai mondás, hogy improvizálni az tud igazán, aki alaposan felkészül.

A tolmácsolás technikai berendezései

A tolmácsoláshoz szükség lehet technikai berendezésekre. Ilyenek lehetnek a fülkék, hangosító eszközök, fülhallgatók. Ha Ön vagy a rendező helyszín nem rendelkezik ezekkel, de úgy ítéli meg, hogy szükség lenne a technikára, akkor technikai szolgáltató partnerünkön keresztül rendelkezésére állunk. Szinte minden modern tolmácsberendezést kínálunk, szükség esetén technikai személyzettel együtt. Tanácsadónk készséggel segít az esetleges technikai szükségletek feltárásában.