Fordítóiroda
NYITVA - a fordítóiroda weboldala, telefonos és e-mailes ügyfélszolgálata elérhető.
De a személyes ügyfélszolgálat a koronavírus miatt szünetel. Rendkívüli intézkedések >>
A Villámfordítás okleveles tolmács munkatársai az ország legjobb szakemberei közül kerülnek ki és tapasztalatukat örömmel állítják megbízóink szolgálatába.

Tolmács: tanácsadás, árajánlat és információ

5 kérdés, amit fel kell tennünk a tolmácsolás előtt

Munkatársaink örömmel összeállítanak egy árajánlatot Önnek. Ez nem jelent elköteleződést és segít a tervezésben.

Kérjük, küldje el a következő információkat a tolmacs@villamforditas.hu címre:

  • Milyen nyelvek között keres tolmácsot?
  • Milyen szakismeret szükséges (pl. műszaki, üzleti, orvosi, kulturális stb.)?
  • Mikor és mennyi ideig lesz szükség tolmácsra?
  • Mi lesz a tolmácsolás helyszíne?
  • Milyen alkalomból, milyen szituációban kell tolmácsolni?

Tanácsadónk gyorsan ellenőrzi az elérhető tolmácsok körét és pontos ajánlatot küld Önnek.

Hogyan válasszon tolmácsot?

A tolmácsolás személyes, bizalmi munka, ezért fontos, hogy a tolmácsolást megrendelő előre megismerhesse a tolmácsot. Első lépésként vegye fel a kapcsolatot a Villámfordítás tolmácsolási tanácsadójával, hogy megbeszélhessük a helyszínt, időpontot, nyelveket és a megkívánt szakterületet. Tanácsadónk ezt követően megtalálja a megfelelő tolmácsokat Önnek és árajánlatot küld. Ön pedig kényelmesen és nyugodtan dönthet. Biztos lehet abban, hogy tanácsadónk kiváló és tapasztalt tolmács szakembert ajánl.

A Villámfordítás többek között angol, német, lengyel, román, holland, szlovák, orosz, cseh, svéd, spanyol, szlovén, olasz és kínai tolmács közvetítését vállalja.

Tolmács: nyelvek és szakterületek

A Villámfordítás 32 nyelven nyújt tolmácsolás szolgáltatást, többek között angol, francia, német, spanyol, olasz, orosz, portugál, holland, szlovák, szlovén, román, kínai, svéd nyelveken.

Tolmácsaink jártasak a legfontosabb szakmai területek tolmácsolásában: jogi, üzleti, műszaki és orvosi szakterületeken. Természetesen olyan szakembert ajánlunk Önnek, aki a választott nyelv és szakterület ismeretében a legjobban alkalmas az Ön által bemutatott feladatra.

Milyen tolmácsolási szolgáltatások vannak?

  • Követő tolmácsolás (konszekutív tolmácsolás): Kisebb létszámú megbeszélések tolmácsolására alkalmas. A beszélő néhány mondatonként szünetet tart, amikor a tolmács (fejből vagy jegyzetelve) pontosan összefoglalja az elhangzottakat.
  • Konferencia tolmácsolás (szinkron tolmácsolás): Nagyobb rendezvényeken az előadók folyamatosan beszélnek, a tolmács pedig egy másik helyiségben vagy kabinban ülve és mikrofonba beszélve azonnal tolmácsolja az elhangzottakat. A résztvevők általában fülhallgatón hallgatják a tolmácsot.
  • Fülbesúgós tolmácsolás (chuchotage tolmácsolás): Ha csak 1-3 fő számára szükséges a tolmácsolás egy rendezvényen, akkor a tolmács odaül az őt hallgatók mellé és halkan, de folyamatosan közvetíti az elhangzottakat. Előnye, hogy nem szükséges hozzá drága tolmács berendezés.
  • Kísérőtolmácsolás: A megbízó saját ügyei intézéséhez vagy például egy üzem megtekintéséhez igényli a tolmácsot, aki különféle szituációkban, mindig az adott helyzethez igazodva tolmácsol.
  • Összekötő tolmácsolás: Üzleti tárgyalásokon, szerződéskötéskor, ügyletek és ügyintézések lebonyolításkor maximum 4-5 fő között közvetít a tolmács, az egyik érdekelt megbízásából. Helyszíne leggyakrabban semleges terület, adminisztratív ügyeknél természetesen az ügyintézés helye.

Mennyibe kerül a tolmácsolás?

A tolmácsolás díja a feladat jellegétől, a használt nyelvektől, az időigénytől és a helyszíntől függ. Tolmácsolási tanácsadónk készséggel készít Önnek pontos árajánlatot.

5 perc alatt: így működik a konferenciatolmács (videó)

Ki a tolmács?

A tolmácsok egyetemet végzett szakemberek, akik nemzetközileg elismert tolmácsképző intézményekben tolmács szakvégzettséget szereztek. Munkatársaink legalább 2-5 év gyakorlattal rendelkező szakemberek, legtöbbjük több szakterületen is jártas. Nincs olyan szakember, aki mindenhez egyformán jól ért, ezért tanácsadóink minden esetben a megítélésük szerinti legjobbat ajánlják Önnek.

Miről ismerhető fel a jó tolmács?

A tolmács célja az, hogy a tárgyalópartnerek azt érezzék, egy nyelvet beszélnek. A tolmácsok nemcsak az idegen nyelvet beszélik kiválóan, hanem a tolmácsolási technikákban is jártasak. A megbízójukat (Önt) képviselik, a nevében szólalnak meg, ezért fontos, hogy azt a képet közvetítsék, amelyet Ön szeretne. Természetes, hogy Ön szimpátia alapján IS dönt.

A jó tolmács a tolmácsolás előtt felkészül a megadott témakörből és a váratlan helyzeteket is korrekt módon kezeli. Természetesen az elhangzottakat bizalmasan kezeli és semmilyen körülmények között nem szolgáltatja ki illetékteleneknek.

Ön is sokat segíthet a tolmácsnak

A választott tolmács nem csak annyit tesz, hogy időben megjelenik az egyeztetett helyszínen, hanem előre fel is készül az adott témából. Ezzel gördülékenyebbé tehető a tolmácsolás és a tolmácsot hallgatókban is hiteles képet alakít ki a tolmácsolt személyről, például Önről.
A tolmácsolás előtt ezért, ha mód van rá, küldjön tanácsadónknak minél több információt a tolmácsolás témájáról, az előadás szövegéről, a programról. Szakmai mondás, hogy improvizálni az tud igazán, aki alaposan felkészül.

A tolmácsolás technikai berendezései

A tolmácsoláshoz szükség lehet technikai berendezésekre. Ilyenek lehetnek a fülkék, hangosító eszközök, fülhallgatók. Ha Ön vagy a rendező helyszín nem rendelkezik ezekkel, de úgy ítéli meg, hogy szükség lenne a technikára, akkor technikai szolgáltató partnerünkön keresztül rendelkezésére állunk. Szinte minden modern tolmácsberendezést kínálunk, szükség esetén technikai személyzettel együtt. Tanácsadónk készséggel segít az esetleges technikai szükségletek feltárásában.

Tolmácsolási tanácsadás, árajánlat és információ