Fordítóiroda
A szövegben gyakran vannak ismétlődések, amelyeket természetesen csak egyszer kell lefordítani, a második-harmadik előforduláskor csak a kész fordítást kell a helyére illeszteni.

Tipikus példa erre a sok fejlécet és láblécet tartalmazó dokumentum, vagy a visszatérő szövegrészekkel teli használati útmutató. Az ismétlődések fordítását a Villámfordítás fordítóiroda szoftveres szövegvizsgálattal teszi egyszerűvé. A megrendelő az ismétlések mértékében kedvezményben részesül.

Az ismétlések ügyes kezelése nemcsak a megrendelő költségeit csökkenti, de a fordítás sebességét is növeli. Ráadásul az ismétlődések fordítása teljesen azonos lesz, nem fordulnak elő alternatív megfogalmazások, pontatlan fordítások.

Korábbi fordítások árcsökkentő hatása

Az ismétlődések árcsökkentő hatása akkor is érvényesül, ha a megrendelő egy korábbi fordítását követően új fordítandó dokumentumot hoz irodánkhoz. Ha az új dokumentum szövege részben átfedésben van egy korábbi fordítással, akkor a szoftveres előkészítés segítségével a már meglévő fordítást „ismétlődésként” fogjuk kezelni. Erre akkor is lehetőség van, ha más fordítóiroda végezte a korábbi fordítást, de rendelkezésre áll az eredeti és a lefordított dokumentum is. Ilyen esetekben a Villámfordítás fordítóiroda fordítási memóriát épít megrendelője részére a korábbi fordításaiból. A fordítási memória a jövőbeli fordításokhoz felhasználható és folyamatosan csökkenti a fordítások díját, időigényét és ezzel egy időben javítja a minőségüket.

Még nincs kész a szöveg de már indul a fordítása

Ha a megrendelő egy dokumentumot több lépésben készít el, több verzió keletkezik. Gyakran előfordul, hogy nincs idő megvárni a szöveg teljes elkészültét, ezért a fordítást már egy félkész szövegen el kell kezdeni. Ilyen esetekben a Villámfordítás fordítóiroda fordítási memóriát épít és a több verzióban átadott fordítandó anyagot dinamikusan tudja bővíteni, változtatni. Lehetőség van több verzió követésére is. Mindezzel időt és munkát takarítunk meg megrendelőnknek, és az esetek többségében ez nem jár plusz költségekkel.

Kedvezmények az ismétlődésre

Az ismétlődő szövegeket modern szoftverek ismerik fel és jelzik az árajánlatot küldő munkatársunknak. Ezért a megrendelőnek küldött árajánlatban már automatikusan szerepel az ismétlődések szerinti kedvezményes fordítási díj.