Fordítóiroda
A szoftverlokalizáció (más néven: szoftverlokalizálás, programhonosítás) a számítógépes programok, internetes honlapok és más szoftverek fordítását, honosítását jelenti. Ez több annál, minthogy a képernyőn megjelenő szövegeket lefordítjuk egyik nyelvről a másikra.

A fordítás nyelvének kulturális és gazdasági környezetébe kell illesztenünk a szöveget. Szerencsére ehhez legtöbbször nincs szükség a szoftver újraírására, hanem rendelkezésre állnak szoftverfordító szoftverek, amelyek a lokalizálást megkönnyítik.

A szoftverek működéséhez szükséges szövegek fordításán (lokalizálásán) túl általában szükség van a szoftver dokumentációjának, súgó-fájljainak fordítására is, sőt ne feledkezzünk meg a támogató oldalak (support) legalább részbeni lokalizálásáról sem. Sokszor szerkezeti változtatások igénye is felmerül, pl. a nevek és számok, dátumok formátumának átalakítása kapcsán.

A Villámfordítás fordítóiroda megrendelőivel együttműködve készséggel vállalja a lokalizációval kapcsolatos feladatok elvégzését és szakmai irányítását.

Ajánlatkérését az info@villamforditas.hu címen várjuk.