Fordítóiroda

A Villámfordítás fordítóiroda kiemelt szolgáltatása a román fordítás. Román fordító munkatársaink szöveges és képes dokumentumok románról magyarra és magyarról románra fordítását végzik.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Román-magyar és magyar-román szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező román fordítási árak, az okleveles román szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő román fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Román fordítás, román szakfordítás, román tolmács

Hogyan tudja meg a fordítás árát és a várható határidőt?

A) Használja a fordítási kalkulátort

Ha Ön tudja, hogy a fordítandó szöveg hány karakterből áll, akkor kattintson itt, vagy a Villámfordítás.hu címlapján az "Árak és határidők" gombra, az automata fordítási díjkalkulátor eléréséhez. Ezzel néhány másodperc alatt kiszámolhatja a fordítási díjat és az elkészülés határidejét. Adja meg, hogy milyen nyelvről milyen nyelvre történjen a fordítás, illetve hány karakter hosszúságú a fordítandó szöveg.

A szöveg karakterszámának megállapításához ide kattintva nyújtunk gyors segítséget. Azt is jelezheti, ha a fordításhoz Önnek hivatalos tanúsítványra (az eredetiség igazolására) van szüksége. Az adatok megadása után öt különböző fordítási szolgáltatás, és a hozzájuk tartozó árak és határidők jelennek meg egymás mellett. Az ajánlati táblázat alatti linkre kattintva elküldheti magának e-mailben az ajánlatot egy későbbi döntéshez, vagy a Kosárba is teheti a fordítást a későbbi megrendeléshez.


Árak és határidők

B) Kérjen ajánlatot a szöveg feltöltésével

Ha személyre szabott árajánlatot szeretne kérni, vagy nem ismeri a szöveg pontos karakterszámát, akkor munkatársunk küld Önnek e-mailen pontos árajánlatot és átadási határidőt. Ehhez kattintson a fenti "Ajánlatkérés" gombra. A megjelenő űrlapon adja meg, hogy milyen nyelvről milyen nyelvre szeretne fordíttatni. Ha az elkészülés határideje fontos Önnek, akkor az elvárt átadási időpontot is megadhatja az űrlapon. Végül töltse fel a fordítandó fájl(oka)t, vagy másolja be a fordítandó szöveget. Az ajánlatkéréshez itt megjegyzést is fűzhet. Végül kattintson az űrlap alatti "Árajánlat kérése" gombra és adja meg elérhetőségi adatait.

Munkatársunk elemzi a szöveget és az összes elérhető kedvezmény (pl. a szövegen belüli ismétlődések) figyelembe vételével a legkedvezőbb ajánlatot küldi el Önnek. Az ajánlat munkaidőben általában 10 percen belül megérkezik, de munkaidőn túl is igyekszünk a lehető leghamarabb ajánlatot küldeni. Ha előre tudja, hogy a szokásos munkaidőn túl fogja az ajánlatkéréshez átküldeni a fordítandó szöveget, kérjük jelezze ezt az ajánlatkéréskor, hogy munkatársunk készen álljon a későbbi ajánlatadásra. Számíthat ránk, nem fogunk késlekedni.


Árajánlat kérése

C) Írjon e-mailt, csatolja a szöveget

Ha nem szeretne bíbelődni a kalkulátorral vagy űrlappal, akkor ajánlatot úgy is kérhet, hogy a fordítandó dokumentumot (egy vagy több fájlt) elküldi irodánknak e-mailben a fenti e-mail címre. Kérjük írja meg, hogy milyen nyelvről milyen nyelvre szeretne fordíttatni, illetve mikor szeretné megkapni a kész fordítást. Munkatársunk a lehető leggyorsabban (általában perceken belül) ajánlatot küld Önnek.


E-mail küldése

 

Néhány érdekesség a román nyelvről

 

A román nyelv (románul: limba romana) az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvekhez tartozik, és az egyesek által szintén román nyelvváltozatoknak tekintett aromán, meglenoromán és isztroromán nyelvekkel együtt a keleti újlatin nyelvek csoportját alkotja. A beszélői számát tekintve (kb. 24 millió román anyanyelvű és 4 millió nem román anyanyelvű) a román az ötödik nyelv az újlatin nyelvek között, a spanyol, a portugál, a francia és az olasz után. Az anyaországon (Románia, kb. 20 millió) kívül a legtöbben Moldovában (2,5 millió), Ukrajnában (410 000), Oroszországban (178 000) és Szerbiában (88 000) beszélik. Délkelet-Magyarországon 8000 román anyanyelvű személy él.

A román (vagy dákoromán) nyelv legközelebbi rokonai, az újlatin nyelvek keleti csoportjának további tagjai (az aromán, a meglenoromán és az isztroromán) a Dunától délre honosak. Beszélőiket a közös vlach elnevezéssel szokták emlegetni.

  • Az aromán (vagy macedoromán) nyelvet Macedóniában, Albániában, Görögországban, Bulgáriában és Szerbiában beszéli kb. 300 000 főre becsült népesség.
  • A meglenoromán nyelvet beszélők száma nagyon kicsi (12 000-20 000 körüli). Ők Görögországban, Szalonikitól északra, Moglena tartományban élnek.
  • Az isztroromán nyelvet beszélők még kevesebben vannak (300 és 3000 között), és Horvátországban, az Isztriai-félszigeten élnek.

A román hivatalos nyelv Romániában (kb. 20 millió beszélő), Moldova Köztársaságban (2,5 millió beszélő), ideértve Transznisztriát (az úgynevezett Dnyeszter Menti Köztársaságot) is, valamint a szerbiai Vajdaságban. Moldovában és Transznisztriában hivatalosan moldáv nyelvnek nevezik. Az Európai Unió egyik hivatalos nyelve is a román, valamint az újlatin nyelveket beszélő országok szervezetének, a Latin Uniónak is. Nagyobb számú románajkú nemzetiség él Ukrajnában (kb. 410 000), Oroszországban (178 000), Szerbiában (88 000), Bulgáriában (11 000) és Magyarországon (8000).

Igen jelentős a románul beszélők száma az emigrációban, főleg az utóbbi években, bár erről nincsenek pontos adatok: kb. 530 000 Spanyolországban, 370 000 az Amerikai Egyesült Államokban, 280 000 Olaszországban, 73 000 Németországban, 60 000 Franciaországban, 51 000 Kanadában. Bár nem lehet őket emigránsoknak tekinteni, ide kell számítani 250 000 románul beszélő izraeli állampolgárt is.

Kb. négymillió személy beszéli a románt mint második nyelvet. Romániában a lakosság 4%-a, a Moldovai Köztársaságban ugyancsak 4%-a. Idegen nyelvként beszélik valamilyen szinten Magyarországon (a lakosság 3%-a), Bulgáriában és Cipruson (a lakosság 1%-a). A román nyelvet tanítják nemzetiségi nyelvként a Romániával szomszédos országokban és idegen nyelvként 38 országban.

A román nyelv jelenléte az interneten viszonylag csekély (0,33%-os volt 2005-ben). A román nyelv nyelvtana hasonlít a többi újlatin nyelvére, mivel a latin nyelv leszármazottja. Morfológiai típusát tekintve a román nagyobb mértékben flektáló nyelv, mint a többi újlatin nyelv, azaz ragokkal (külső flexió) és tőhangváltással (belső flexió) fejezi ki az alaktani kategóriákat úgy, hogy gyakran egyazon rag több kategóriát kifejező morféma.

Forrás: Wikipedia

Román fordítás és román tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: