Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda 60+ nyelve közül kiemelt jelentőségű a lett fordítás. Lett fordító munkatársaink szöveges dokumentumok lettről magyarra és magyarról lettre fordítását végzik. 

Lett-magyar és magyar-lett szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező lett fordítási árak, az okleveles lett szakfordító munkatársunknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

(Forrás: Flickr, Graham, Old Town Riga, Latvia, 2011. szeptember 17.)

A pontos ajánlati ár és határidő lett fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

(Lett fordítás, lett szakfordítás, lett tolmács)

Néhány érdekesség a lett nyelvről

A lett nyelv (lettül: latviešu) Lettország és az Európai Unió hivatalos nyelve. Lettországban 1,4 millióan, az ország területén kívül mintegy 150 ezren beszélik anyanyelvként, de második nyelvként csaknem ugyanennyien.

A lett nyelv az indoeurópai nyelvcsalád balti csoportjába, azon belül a kelet-balti alcsoportba tartozik; sem a germán, sem a szláv nyelvek közé nem sorolható. Legközelebbi és egyetlen élő rokona a litván nyelv, amelytől azonban a szókincse oly mértékben eltér, hogy nem értik meg egymást a beszélők.
A lett az indoeurópai nyelvek külön ágát alkotó balti nyelvek közül az egyik élő nyelv (a másik a legközelebbi rokona, a litván). A lettet és a litvánt tartják a legarchaikusabbnak az élő indoeurópai nyelvek közül, vagyis ezek állnak a legközelebb a nyelvcsalád közös őséhez, az indoeurópai alapnyelvhez. Legközelebbi élő rokonaik a szláv és a germán nyelvek.
Egykor a lett helyesírás a német rendszeren alapult. A 20. század elején ezt leváltotta a mai, a letthez jobban alkalmazható változat. Napjainkban a lett ábécé 33 betűből áll.
Lettországban mindössze egyetlen hivatalos nyelv van, a lett. Az ország kétmillió főt meghaladó lakosságának többsége lett anyanyelvű. A lettek közül azonban mintegy 150 ezren latgal anyanyelvűek – az ország keleti részén beszélt latgalt hol a lett nyelvjárásának, hol önálló nyelvnek tekintik. Lettország lakóinak több mint negyede orosz, de rajtuk kívül még sok, a szovjet időkben bevándorolt más nemzetiségű (elsősorban belorusz) is anyanyelvként vagy második nyelvként használja a lettet.
Lettországban beszélik vagy inkább beszélték a lív nyelvet is. A lív finnugor nyelv, legközelebbi rokona az észt, de a két nyelv kölcsönösen alig érthető: a legközelebbi rokonság is inkább földrajzilag értendő, mivel egyes feltételezések szerint a lív vált el legkorábban a többi finnségi nyelvtől.

Forrás: Wikipedia

Lett fordítás és lett tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: