Fordítóiroda

A Villámfordítás fordítóiroda kiemelt szolgáltatása az orosz fordítás. Orosz fordító munkatársaink szöveges és képes dokumentumok oroszról magyarra és magyarról oroszra fordítását végzik.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Orosz-magyar és magyar-orosz szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező orosz fordítási árak, az okleveles orosz szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő orosz fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Orosz fordítás, orosz szakfordítás, orosz tolmács

 

Az orosz nyelv (korábbi elnevezése nagyorosz nyelv; magyarosan: russzkij jazik) a legtöbb anyanyelvi beszélővel rendelkező szláv nyelv (kb. 145 millió anyanyelvi beszélő), ennélfogva világnyelv. Az ukrán nyelvvel (korábbi elnevezése kisorosz nyelv), a fehérorosz nyelvvel, valamint a ruszin nyelvvel együtt a keleti szláv nyelvcsoportba tartozik. Az orosz irodalmi nyelv a moszkva-környéki középorosz nyelvjárásokra épül. Az orosz nyelv széles körben elterjedt a tudományok és kulturális érintkezés terén is.
Az orosz nyelv a szláv nyelvek keleti ágához tartozik. A protoszláv nyelv feltehetően az i. e. 2-1. évezred környékén vált ki az indoeurópai nyelvcsaládból, ezután fejlődött ki az ősszláv nyelv. Ez a nyelv a 6-7. században három ágra bomlott fel: a keleti, nyugati és a déli ágra; majd a keleti szláv (melyet ó-orosz nyelvnek is neveznek) nyelvből alakult ki a 14-15. században az orosz (nagyorosz), ukrán (kisorosz) és a belarusz (fehérorosz) nyelv; a 15-16. században alakultak ki az északi, közép- és a déli nagyorosz nyelvjárások.
Az orosz nyelv cirill írást használ, amelyet görög szerzetesek, Cirill és Metód fejlesztettek ki, hogy lefordítsák a Bibliát ószláv egyházi nyelvre. A betűk eredete a görög ábécé. Oroszországon kívül - többek között - Fehéroroszországban, Ukrajnában, Bulgáriában, Szerbiában, Montenegróban, az egykori szovjet uralomnak köszönhetően Mongóliában használnak cirill betűket.
Oroszország európai részén három jól elkülöníthető nyelvjárási területet különböztetünk meg, ezek Észak-, Közép- és Dél-Oroszország. E területeket további nyelvjárásokra oszthatjuk fel. Általánosságban azonban kijelenthető, hogy a nagy terület ellenére az orosz nyelvjárások nem különböznek markánsan egymástól, mint például Németországban a német vagy Franciaországban a francia nyelvjárások. A kiejtésbeli különbségek az országban sehol sem olyan mértékűek, hogy két orosz ne tudná megérteni egymást.

Forrás: Wikipedia

  

Orosz fordítás és orosz tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

 

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: