Fordítóiroda

A Villámfordítás Fordítóiroda kiemelt szolgáltatása a szlovák fordítás. Okleveles szlovák fordító munkatársaink szöveges dokumentumok szlovákról magyarra és magyarról szlovákra fordítását végzik. Céges iratok (alapító okirat, pénzügyi jelentés, mérleg, beszámoló) szlovák fordítását (szakfordítás) szlovák fordító munkatársaink nagy gyakorlattal végzik.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

Szlovák-magyar és magyar-szlovák szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező szlovák fordítási árak, az okleveles szlovák szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 A pontos ajánlati ár és határidő szlovák fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Szlovák fordító, szlovák tolmács  0-24

 

Néhány érdekesség a szlovák nyelvről

A szlovák nyelv (szlovákul: slovencina, a hosszabb forma: slovensky jazyk) az indoeurópai nyelvcsalád tagja, azon belül a szláv nyelvek nyugati ágába tartozik. Történelmi elődei az ősszláv, majd az ószláv nyelvek, amelyekből az összes többi szláv nyelv is kifejlődött. Legközelebbi rokonai a cseh és a lengyel nyelv. Három nyelvjárása van: nyugati, középső és keleti (ez utóbbinak egy sajátos, a magyar helyesíráson alapuló írást is kidolgoztak, a szerbiai bácskeresztúri szlovákok is ezen a nyelvjáráson beszélnek, de cirill írással írnak). Szlovákián kívül Csehországban (400 000) és Magyarországon (80 000) található számottevő szlovák népesség, törvényileg elismert népcsoportnak számít a bécsi szlovák kolónia, és élnek szlovákok Romániában is, Nagylak főhellyel, valamint nem jelentős számban Kárpátalján, ezen kívül Észak-Amerikában (300 000). Összesen több mint 6 millió beszélője van a nyelvnek.

A szlovák fejlett irodalmi nyelv, ragozó típusú deklináló sajátságokkal. A legközelebbi rokona a csehnek. A két nyelv kölcsönös érthetősége magas fokú. Ez a lengyellel is fennáll. Az irodalmi nyelvben a hangsúly az első szótagon van, mint a cseh és magyar nyelvben, bár a kelet-szlovákiai nyelvjárások az utolsó előtti szótagot hangsúlyozzák, a lengyelhez hasonlóan.

Forrás: Wikipedia

Szlovák fordítás és szlovák tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: