Fordítóiroda

 A Villámfordítás fordítóiroda kiemelt szolgáltatása a spanyol fordítás. Spanyol fordító munkatársaink szöveges és képes dokumentumok spanyolról magyarra és magyarról spanyolra fordítását végzik. Üzleti iratok (alapító okirat, pénzügyi jelentés, mérleg, beszámoló, szerződések) spanyol fordítását spanyol fordító munkatársaink nagy gyakorlattal végzik.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Spanyol-magyar és magyar-spanyol szakfordítás, lektorálás és hivatalos fordítás

 

A teljes körű internetes ügyintézés révén páratlanul kedvező spanyol fordítási árak, az okleveles spanyol szakfordító munkatársainknak köszönhetően pedig kimagasló minőség az, amelyet megrendelőinknek kínálunk.

 

A pontos ajánlati ár és határidő spanyol fordítás esetén azonnal megtekinthető, illetve árajánlatunk PDF-ben is letölthető. A fordítási határidőre és minőségre garanciát vállalunk.

Árak és határidők    Árajánlat kérése

 

Spanyol fordítás, szakfordítás, spanyol tolmács

 

Néhány érdekesség az spanyol nyelvről

 

spanyol vagy kasztíliai nyelv (spanyolul: lengua espanola vagy castellana, illetve idioma espanol vagy castellano) a nyugati újlatin nyelvek egyike, közelebbről az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán az újlatin nyelvek iberoromán csoportjába tartozik. A legtöbb anyanyelvi beszélővel rendelkező újlatin nyelv, az összes nyelv közül pedig különböző becslések alapján az első öt között szerepel a világon. Jelenleg 21 ország államnyelve, valamint az ENSZ és az Európai Unió egyik hivatalos nyelve. A spanyol nyelvű irodalom szintén része a nyugati műveltségnek, s ezért, továbbá az amerikai földrész gazdasági jelentősége miatt sokan tanulják ezt a nyelvet.

Történetileg a spanyol nyelv a Római Birodalom Hispania tartományának északi középső területén beszélt latin nyelvjárások folytatása. A gyarmatosítások korában Amerikában is elterjedt, sőt, Afrikában és Ázsiában is fellelhetőek anyanyelvi beszélők. A nyelv és a nép neve (espanol, spanyol) - a provanszálon keresztül - a középkori latin Hispaniolus (hispániai) szóból származik. A spanyol kevésbé távolodott el a latintól, mint a francia, a különbség inkább az olaszéhoz hasonló; ugyanakkor mássalhangzórendszerében az ismertebb újlatin nyelvekhez képest kialakított néhány újító vonást.

A spanyol - a nyelvterület óriási kiterjedése és a nagy távolságok ellenére - a szakemberek véleménye szerint egységes és viszonylag homogén nyelv. A sztenderd nyelvváltozat Spanyolországban az ó-kasztíliai, Latin-Amerikában a közép-mexikói nyelvjárásra épül.

Spanyolországon túl a spanyol az amerikai kontinens legtöbb országának hivatalos nyelve - kivétel Kanada (angol és francia), USA (angol), Brazília (portugál), Suriname (holland) valamint Francia Guyana (francia). Az Egyesült Államokban az angol mellett a spanyol a legelterjedtebb nyelv, kivált a déli államokban. Afrikában Egyenlítői-Guinea államnyelve, s egészen az 1970-es évekig a Fülöp-szigeteknek is hivatalos nyelve volt a filippínó (tagalog) és az angol mellett, ahol kreol változata is kialakult (chabacano nyelv). Összes (anyanyelvi és második nyelvi) beszélőinek száma jelenleg 400 millió körülire becsülhető (az anyanyelvi beszélők száma egy 1986. évi felmérés szerint 322 299 171, a második nyelvként használók száma 60 000 000). Ezzel a spanyol a beszélők számát tekintve (a kínai és az angol után) egyes források szerint a harmadik, más források szerint a második helyen szerepel a világ nyelveinek rangsorában.

Forrás: Wikipedia

 

 

Spanyol fordítás és spanyol tolmácsolás kapcsán kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

A Villámfordítás Fordítóiroda elérhetősége: