Fordítóiroda

Miért épp a delfin? Mert okos és gyors? Igen, de mi nem azért szeretjük.

A történet úgy kezdődött, hogy a Villámfordítás megalapításakor elhatároztuk, hogy nem leszünk trendkövetők, a „best practice” nekünk nem elég. Inkább a lehető legtöbb dolgot újból kitaláljuk a vállalkozás életében. Nem fogadjuk el, hogy valamit azért csinálunk, mert „így szokták”, hanem ehelyett megkeressük a miérteket és az ez alapján megtervezett, saját utunkat fogjuk járni, a lehető legkevesebb megalkuvással. Ennek a stratégiának az egyik karakteres része a környezetvédelem: fenntarthatóságra törekszünk. Ez nem épp az a téma, amivel kérkedni szeretnénk, hanem egyszerűen a magunk kedvéért csináljuk.

A vállalati fenntarthatóság egyik eleme a környezetvédelem; nekünk pedig fontos, hogy minél kevésbé terheljük a munkánkkal a természetet. Nem akarom ezt a törekvésünket túlmisztifikálni és hatalmas pátosszal előadni, hogy mi alig nyomtatunk, minden este leoltjuk a villanyt az irodában és hétvégenként fákat ültetünk az iskolák köré. Csak annyit mondok, hogy nagyon figyelünk a dolgokra és ha egy mód van rá, akkor a környezetbarát folyamatot választjuk, még akkor is, ha ez extra erőbefektetést jelent.
2017 elején észrevettük, hogy a Telekom meghirdette a DELFIN díjat. Ez egy pályázat, amely nem pénzhez, hanem elismeréshez vezethet. Egész pontosan:

„A DELFIN Díj olyan vállalkozások elismerésére szolgál, amelyek fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége kimagasló, tevékenységükhöz viszonyított fenntarthatósági teljesítménye példamutató.”

Mindez jó alkalmat adott, hogy összefoglaljuk azokat a fenntarthatósági törekvéseinket, amelyeket sikerrel véghez vittünk az elmúlt években és amelyek valószínűleg mára részévé váltak a Villám-kultúrának. Beadtuk a pályázatot, a zsűri döntött, mi pedig megkaptuk az első kategória Delfin díját, amely így hangzik: „Megvalósult innováció a fenntarthatóság érdekében (társadalmi és környezeti hatások pozitív irányú megváltoztatása)”.

 

 

Örömmel fogadtuk az ezzel járó szép plakettet és a lehetőséget, hogy a gálán előadhattuk magunkat és bemutathattuk eredményeinket, jövőbeli terveinket.

 

Szeretjük a delfint, kékben és mályvaszínben is. Megfogadjuk, hogy a fenntarthatósági céljainkat nem adjuk fel.