Fordítóiroda

A vészhelyzet esetén elrendelt kijárási tilalom szükségessé teheti a vállalkozások és dolgozók számára a lakhelyelhagyási igazolás kiállítását. Itt letölthető egy ingyenes iratminta, Word és PDF sablon, igazolás.

A koronavírus elleni intézkedések szükségessé tehetik, hogy a kormány kijárási tilalmat vagy lakhelyelhagyási tilalmat, korlátozást vezessen be. Ez először 2020. március 27-én, majd a második fertőzési hullám miatt 2020. október 9-én meg is történt, amikor kihirdették:

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS (TILALOM) LÉP ÉLETBE MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN ESTE 8 ÓRA ÉS REGGEL 5 ÓRA KÖZÖTT, 2020. NOVEMBER 11-TŐL. CSAK MUNKAVÉGZÉS ÉS AZ ALAPVETŐ SZÜKSÉGLETEK CÉLJÁBÓL LEHET ELHAGYNI A LAKÓHELYET, TARTÓZKODÁSI HELYET. A KIJÁRÁSI TILALOM ALÓLI MENTESÜLÉS EGYIK ESETE A MUNKAVÉGZÉS, AMIT IGAZOLNI SZÜKSÉGES. 

Lakhelyelhagyási vagy kijárási tilalom, korlátozás esetében a munkába járóknak célszerű munkáltatói igazolást kiállítani. Ezt a munkáltató állítja ki és bocsátja a munkavállaló rendelkezésére. Célszerű az iratot PDF-ben elkészíteni, aláírni, szkennelni és e-mailben megküldeni a munkát végző munkatársaknak.

A lényeg, hogy az igazolás tartalmazza mindkét fél adatait, azt, hogy a munkavállaló jelenleg is alkalmazásban áll és munkavégzés céljából mehet lakcíméről a munkavégzés helyére (akár több telephelyet is fel lehet sorolni, ha több munkavégzési helye van a dolgozónak).

A Villámfordítás fordítóiroda készített egy iratmintát, amelyet Microsoft Word formátumban vagy Adobe Acrobat kompatibilis PDF változatban az alábbi linkekre kattintva lehet letölteni és szabadon használni.

Munkáltatói igazolás sablon letöltés Word-ben >>

Munkáltatói igazolás sablon letöltés PDF-ben >>

Angol és német nyelvű verzió (ha már fordítóiroda vagyunk):

ANGOL nyelvű sablon letöltés Word-ben >>

NÉMET nyelvű sablon letöltés Word-ben >>

 

Az igazolás alapján csak munkaügyben lehet utazni és közterületen tartózkodni, a munkavállaló a saját érdekében nem hivatkozhat rá. A COVID-19 járvány megfékezése a közös érdekünk, hozzunk ésszerű döntéseket és lehetőség szerint MARADJUNK OTTHON!