Fordítóiroda


Ha fordításra szeretné beküldeni a papíron lévő írást, dokumentumot, akkor egy okostelefonnal egyszerűen befényképezheti a lapokat és elküldheti e-mailben vagy megoszthatja a linket.

 

A befényképezett dokumentum akár szkennelt minőségű is lehet, ha egy mobil appot használ. A Villámfordítás a Google Drive Scanner nevű alkalmazást ajánlja, amely ingyenesen elérhető Android és Apple telefonokra és tabletekre is:

Google Drive (Android) letöltéséhez kattintson ide >>

Google Drive (App Store) letöltéséhez ide >>

A fordítási árajánlat elkészítéséhez a fordítóiroda a fordítandó szöveg hosszát veszi alapul. Ezért szükség lesz arra, hogy a fordítandó anyagot a megrendelő átküldje (pl. e-mailen vagy egy link formájában) a fordítóirodának.

Hogyan kell szkennelni a Google Drive-val? 

A Google Drive a legtöbb telefonon már eleve ott van, ezért nagy előny, hogy ha hirtelen szükség van rá, nem kell semmi újat telepíteni. Egyszerű szoftver, teszi a dolgát, nem kell, de nem is lehet finomhangolni. A jobb alsó sarokban megjelenik egy (+) jel, erre kattintva indítható a szkennelés. Itt a Scan funkciót kell kiválasztani, majd a kamera használatát egy gombnyomással engedélyezni a szoftvernek. Ha megvan a fotó, akkor a Drive engedi a méretrevágást (Crop), elforgatást, színkorrekciót és további oldalak hozzáadását. Ennyi az egész!

A befényképezett / szkennelt dokumentumot mentse el PDF formában és e-mailhez csatolva küldje az info@villamforditas.hu címre, vagy ossza meg ezzel az e-mail címmel a Google Drive linket. A Villámfordítás munkatársa rövid időn belül elkészíti a fordítási árajánlatot és e-mailben elküldi az érdeklődőnek.

 

További tippek a papírok beküldéséhez

  • Szinte profi minőségű szkenneléshez az Office Lens (Microsoft) vagy az Adobe Scan applikációt ajánljuk. Mindkettő ingyenes, könnyen kezelhető, csúcs minőségű és szuper beállításokkal rendelkezik.
  • Ha "csak" a mobil fényképezőjét használja, akkor a képeket is elküldheti fordításra. Javasoljuk, hogy a fényképezéskor használjon vakut, vagy fotózzon nappal, a szabadban.
  • A fordításra a szöveges doksik a legalkalmasabbak. Legjobb a Word, Excel, szöveges PDF. Természetesen egyéb formátumokkal is megbirkózunk, tehát ha nincs szöveges fájlja, csak képe, akkor nyugodtan küldje azt.